ThomCommuniceert
Over mij

Thom Laagkemper

“Thuis ben ik ook opgegroeid met het paradigma: ‘Doe maar normaal en dan doe je al te gek.’”

Mijn naam is Thom Laagkemper. Ik ben trots op wie ik ben: een knotsgekke, enthousiaste en ondernemende young professional. Als kind was ik wat meer aan de stille kant. Thuis ben ik ook opgegroeid met het paradigma: Doe maar normaal en dan doe je al te gek. Mijn jeugd was ook niet zo heel spannend. Ik deed gewoon mee en deed wat er van mij gevraagd werd. Ook op de middelbare school was ik een niet al te aanwezig persoon, maar toen in 2012 mijn jongste oom overleed, heb ik besloten om mezelf niet meer te “verstoppen”. Ik begon meer los te komen en op mijn 17e, toen ik de opleiding HBO Communicatie ging studeren in Almere, kwam dit in een stroomversnelling. Ik werd ambassadeur van StudentInAlmere en mijn eigen school Windesheim in Almere en zo ging het balletje steeds verder rollen.

“Ik begon het ondernemerschap met een open blik en zonder plan.”

Tijdens mijn opleiding HBO Communicatie begon er iets te kriebelen. Door de verschillende activiteiten die ik deed en waarbij ik betrokken was, leerde ik steeds meer ondernemers kennen. In mijn afstudeerjaar besloot ik voor mezelf dat ik, als ik mijn scriptie had ingeleverd, voor mezelf zou beginnen en zo werd ThomCommuniceert officieel geboren. ThomCommuniceert was een naam die ik al langer in gebruik had via mijn social media. Ik begon het ondernemerschap met een open blik en zonder plan. Hierdoor ben ik mezelf ook flink tegengekomen, want wie was ik nou eigenlijk, wat moest ik eigenlijk doen qua bedrijfsactiviteiten en waar wilde ik naar toe? Mijn kantelpunt was in het voorjaar van 2020, toen het coronavirus ervoor zorgde dat alles even stil kwam te staan. Daardoor ging ik ook stilstaan bij mezelf. Het heeft daarna nog even geduurd voordat ik wist, waar ik het meest gelukkig van word. Maar na een relatie waarin ik mezelf nog meer verloor, moest er echt wat veranderen.

“Mijn grote droom is om volledig in de entertainment en hospitality te werken.”

Inmiddels doe ik zoveel als mogelijk alleen maar dingen die ik echt leuk vind en waar ik energie van krijg. Steeds meer mag ik mensen vermaken als entertainer, de leukste evenementen aan elkaar praten als presentator en de beste ontvangst verzorgen op evenementen als gastheer/host. Van dit soort dingen word ik helemaal blij en ik ben ook dankbaar dat ik met leuke bureaus en fijne collega’s mag samenwerken. Daarbij ben ik dankbaar dat ik mijn eigen keuzes kan maken, mijn eigen pad kan volgen en mezelf elke dag mag ontwikkelen, als mens en als ondernemer. Mijn grote droom is om volledig in de entertainment en hospitality te werken. Op het podium en onder de mensen voel ik mij het allerbest en word ik ook het meest blij van.

Mijn Missie & Visie

Mijn persoonlijke missie (waar ik voor ga) is om een wereld te creëren, waarin iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn, ongeacht wie die is en wil zijn, op wie die valt, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Mijn persoonlijke visie (waar ik voor sta) sluit daar ook naadloos op aan. Zichtbaar jezelf zijn is iets wat ik ontzettend belangrijk vind en wat ik iedereen ook gun.